Αρχική » Περιοδικά-Συνέδρια » Ντίνας, Κ. 2009. “Διανομή των ελληνορθοδόξων οικογενειών της πόλεως Φλωρίνης εις τέσσαρας ενορίας”. Σχολιασμένη (επαν)έκδοση της απογραφής του ελληνορθόδοξου πληθυσμού της Φλώρινας από τον Μητροπολίτη Μογλενών και Φλωρίνης Άνθιμο. Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου Necati Cumalı 1921-2000 Ένας Τούρκος συγγραφέας από τη Φλώρινα. Φλώρινα: Βιβλιολογείον, σσ. 227-251

Ντίνας, Κ. 2009. “Διανομή των ελληνορθοδόξων οικογενειών της πόλεως Φλωρίνης εις τέσσαρας ενορίας”. Σχολιασμένη (επαν)έκδοση της απογραφής του ελληνορθόδοξου πληθυσμού της Φλώρινας από τον Μητροπολίτη Μογλενών και Φλωρίνης Άνθιμο. Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου Necati Cumalı 1921-2000 Ένας Τούρκος συγγραφέας από τη Φλώρινα. Φλώρινα: Βιβλιολογείον, σσ. 227-251

Στο αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης φυλάσσεται ένα πολύτιμο για την ιστορία της πόλης της Φλώρινας ιστορικό τεκμήριο. Πρόκειται για μια απογραφή του ελληνορθόδοξου πληθυσμού της πόλης, την οποία πραγματοποίησε την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα ο Μητροπολίτης Μογλενών και Φλωρίνης Άνθιμος με σκοπό να χωρίσει τον πληθυσμό σε τέσσερις ενορίες και να τις αναθέσει σε ισάριθμους ελληνορθόδοξους ιερείς.

Το συγκεκριμένο τεκμήριο, σημαντικό για την απεικόνιση μέρους του πληθυσμού της Φλώρινας στις αρχές του 20ού αιώνα, (επαν)εκδίδεται για λόγους που εξηγούνται επαρκώς στο κείμενο της εισήγησης (αρκετά στοιχεία του ιστορικού τεκμηρίου είχαν παραποιηθεί κατά την πρώτη έκδοσή του το 1991).

Διανομή των ελληνορθοδόξων οικογενειών της πόλεως Φλωρίνης


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Xρήσιμες διευθύνσεις

Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας
http://linguistics.nured.uowm.gr

Academia
https://uowm.academia.edu/KonstantinosDinas

Προσωπικό ιστολόγιο: Αναζητήσεις
https://kdinas.wordpress.com

Προσωπικό Moodle: Συν-εργασίες
http://users.uowm.gr/kdinas/moodle/