Αρχική » Περιοδικά-Συνέδρια » Μακαρατζής, Γ. & Ντίνας, Κ. 2007. Ε.Π.Ε.Κ.: Ένα εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Επεξεργασία Πρότυπων Επικοινωνιακών Κειμένων. Στο: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο των εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ. «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην διδακτική πράξη», Σύρος 2007, σσ. 31-40

Μακαρατζής, Γ. & Ντίνας, Κ. 2007. Ε.Π.Ε.Κ.: Ένα εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Επεξεργασία Πρότυπων Επικοινωνιακών Κειμένων. Στο: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο των εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ. «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην διδακτική πράξη», Σύρος 2007, σσ. 31-40

Την τελευταία δεκαετία έχει αναπτυχθεί ένας γόνιμος προβληματισμός για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη σχεδίαση και υλοποίηση ψηφιακών περιβαλλόντων μάθησης από τους ίδιους τους δασκάλους για την υποστήριξη της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος. Η παρούσα εργασία επιχειρεί να συνεισφέρει σε αυτό τον προβληματισμό με την παρουσίαση ενός εκπαιδευτικού λογισμικού, του Ε.Π.Ε.Κ. (Επεξεργασία Πρωτότυπων Επικοινωνιακών Κειμένων.

Κύριος στόχος του λογισμικού αυτού είναι η δυναμική διαχείριση των πρωτότυπων κειμένων που έχουν γράψει οι μαθητές, προκειμένου να ανταποκριθούν σε μια πραγματική επικοινωνιακή περίσταση. Η σχεδίαση του E.Π.E.K. βασίζεται σε θεωρίες μάθησης και διδακτικά μοντέλα που υποστηρίζουν τη σύμπραξη μαθητών και την ενεργό συμμετοχή τους στη διδακτική διαδικασία. Τo διδακτικό σενάριο που προτείνεται και οι δραστηριότητες που το υποστηρίζουν αναμένεται να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Ε.Π.Ε.Κ. Ένα εκπαιδευτικό Λογισμικό


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Xρήσιμες διευθύνσεις

Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας
http://linguistics.nured.uowm.gr

Academia
https://uowm.academia.edu/KonstantinosDinas

Προσωπικό ιστολόγιο: Αναζητήσεις
https://kdinas.wordpress.com

Προσωπικό Moodle: Συν-εργασίες
http://users.uowm.gr/kdinas/moodle/