Αρχική » Περιοδικά-Συνέδρια » Ντίνας, Κ. 2008. Οι ιστορικές βιβλιοθήκες ως «τράπεζες πληροφοριών» του παρελθόντος. Η περίπτωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Θεσσαλονίκη: Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σσ. 154-161

Ντίνας, Κ. 2008. Οι ιστορικές βιβλιοθήκες ως «τράπεζες πληροφοριών» του παρελθόντος. Η περίπτωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Θεσσαλονίκη: Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σσ. 154-161

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη μελέτη της ιστορίας του ελληνικού τύπου διοργάνωσε έκθεση ντοκουμέντων και συνέδριο για την ανάδειξη της εκδοτικής δραστηριότητας των πρωτοπόρων Ελλήνων δημοσιογράφων Μαρκίδων Πούλιου, εκδοτών της πρώτης ελληνικής εφημερίδας στη Βιέννη.

Η εισήγησή μου αφορούσε τη σχέση του ανθρώπου με την πληροφορία, τη συσχέτιση των βιβλιοθηκών με τις σύγχρονες «τράπεζες πληροφοριών» και τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό του ρόλου των ιστορικών βιβλιοθηκών. Ειδικότερη αναφορά έγινε στην ιστορία των σχολείων της Κοζάνης και του ρόλου που έπαιξε η ίδρυση της ιστορικής της βιβλιοθήκης, η οποία αποτέλεσε ένα απαραίτητο προσάρτημα της Σχολής της Κοζάνης συγκεντρώνοντας πολύ σημαντικό αριθμό χειρογράφων, εγγράφων και παλαιών εντύπων κυρίως της περιόδου του Ελληνικού Διαφωτισμού, του οποίου η πόλη αποτέλεσε σημαντικό κέντρο.

Οι ιστορικές βιβλιοθήκες


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Xρήσιμες διευθύνσεις

Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας
http://linguistics.nured.uowm.gr

Academia
https://uowm.academia.edu/KonstantinosDinas

Προσωπικό ιστολόγιο: Αναζητήσεις
https://kdinas.wordpress.com

Προσωπικό Moodle: Συν-εργασίες
http://users.uowm.gr/kdinas/moodle/