Αρχική » Περιοδικά-Συνέδρια » Ντίνας, Κ. 2008. Εκπαιδευτική συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων με έδρες νεοελληνικών σπουδών στο εξωτερικό. Η στήριξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών μέσω e-learning. Στο: Διαλεκτόπουλος Θ. (επιμ.) Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, Βρυξέλλες 5-7 Οκτωβρίου 2007. Αθήνα, σσ. 136-144

Ντίνας, Κ. 2008. Εκπαιδευτική συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων με έδρες νεοελληνικών σπουδών στο εξωτερικό. Η στήριξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών μέσω e-learning. Στο: Διαλεκτόπουλος Θ. (επιμ.) Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, Βρυξέλλες 5-7 Οκτωβρίου 2007. Αθήνα, σσ. 136-144

Ο ρόλος των πανεπιστημιακών εδρών που ασχολούνται με την προώθηση της ελληνομάθειας ανά την υφήλιο είναι πολύ σημαντικός και έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία πολλαπλώς. Στο δύσκολο και πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες παρεχόμενο εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο πρέπει να είναι καθοριστική η συμβολή των ελληνικών πανεπιστημίων και κυρίως των τμημάτων που ασχολούνται με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο “Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης” πρότεινα τη δημιουργία ενός συστήματος ασύγχρονης επικοινωνίας τύπου e-class, προκειμένου με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία (e-learning) να παρασχεθεί στις έδρες ελληνικής γλώσσας των χωρών της Δυτικής Ευρώπης ουσιαστική επιστημονική και εκπαιδευτική βοήθεια εκμέρους πανεπιστημιακών δασκάλων ειδικών σε θέματα γλωσσικής διδασκαλίας κυρίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων με το εξωτερικό


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Xρήσιμες διευθύνσεις

Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας
http://linguistics.nured.uowm.gr

Academia
https://uowm.academia.edu/KonstantinosDinas

Προσωπικό ιστολόγιο: Αναζητήσεις
https://kdinas.wordpress.com

Προσωπικό Moodle: Συν-εργασίες
http://users.uowm.gr/kdinas/moodle/