Αρχική » Βιογραφικο » Προσκλήσεις – μετακλήσεις στο εξωτερικό

Πρόσφατα άρθρα

Προσκλήσεις – μετακλήσεις στο εξωτερικό

  • Oκτώβριος 1992: με αποστολή του Yπουργείου των Eξωτερικών σειρά ομιλιών στο Tορόντο του Kαναδά με θέμα την οικονομική δραστηριότητα, την πνευματική ακτινοβολία και την εθνική προσφορά των βλαχόφωνων Eλλήνων.

  • 15-20/6/2003: Συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.ΠΟ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας για δασκάλους της ελληνικής γλώσσας στις Παρευξείνιες Χώρες, στη Μαριούπολη και στο Κίεβο της Ουκρανίας.

  • 7-8/12/2004: Συμμετοχή ως επίσημος προσκεκλημένος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστήμιου St. Kliment Ohridski, Bitola, FYROΜ.

  • 1-16/1/2006: Συμμετοχή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας σε σεμινάριο για την εκπαίδευση ομάδας εκπαιδευτικών που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη/ξένη, προκειμένου να λειτουργήσουν στη συνέχεια ως επιμορφωτές και άλλων εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλιανή Ομογένεια. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο RMIT της Μελβούρνης, Τμήμα Australian Greek Resource and Learning Centre, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη στήριξη των Νεοελληνικών Σπουδών.

  • 26-28/2/2007: Συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής στη διεθνή επιστημονική συνάντηση στη Μόσχα, στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, με θέμα “Η διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας ως ξένης”.

  • 21-24/5/2007: Συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Η ανάπτυξη του Ελληνισμού στην Ουκρανία 18ος – αρχές 21ου αιώνα)”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Μαριούπολης. Θέμα της ομιλίας: “Ελληνοουκρανική εκπαιδευτική συνεργασία. Η στήριξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών μέσω e-learning”

  • 5-9/10/2007: Συμμετοχή στις Βρυξέλλες σε διεθνές συνέδριο ως προσκεκλημένος ομιλητής. Διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου σε εκπαιδευτικούς

Xρήσιμες διευθύνσεις

Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας
http://linguistics.nured.uowm.gr

Academia
https://uowm.academia.edu/KonstantinosDinas

Προσωπικό ιστολόγιο: Αναζητήσεις
https://kdinas.wordpress.com

Προσωπικό Moodle: Συν-εργασίες
http://users.uowm.gr/kdinas/moodle/