Πρακτικά 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Δημιουργική Γραφή». Αθήνα, Οκτώβριος 2013.

15. 04. 28
Εμφανίσεις: 2194

Τίτλος:

Επιμέλεια ηλεκτρονικού συλλογικού τόμου «Δημιουργική Γραφή» 

Στοιχεία 'Εκδοσης

Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος, Α. Βακάλη, Β. Νάνου, Δ. Σουλιώτη). Ηλεκτρονικά Πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, Αθήνα, Οκτώβριος 2013. Ανακτήθηκε στις 5-1-2015.

Περιγραφή:

Ο παρών ηλεκτρονικός τόμος αποτελεί το απαύγασμα των εργασιών που παρουσιάστηκαν στο 1ου Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών    Κολλέγιο Ψυχικού» από τις 4 έως τις  6 Οκτωβρίου 2013, στην Αθήνα,  στους χώρους του Κολλεγίου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ποιητή και Kαθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Μίμη Σουλιώτη, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και πρώτος Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή».

Στις εργασίες του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν 120 εισηγήσεις και ερευνητικές εργασίες από το χώρο της συγγραφής, της τέχνης και της εκπαίδευσης. Πλήθος συνέδρων από όλη τη χώρα, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, αλλά και μαθητές τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του Συνεδρίου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Χατζηπαντελής Θεόδωρος, ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών- Κολλεγίου Ψυχικού Σπύρος Ν. Πολλάλης, ο Διευθυντής του Προγράμματος Σπουδών του Μεταπτυχιακού Κωνσταντίνος Ντίνας, ο Συνδιευθυντής και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Τσελέντης Διονύσιος και ο Συντονιστής  Σχολικών Μονάδων και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Αθανασόπουλος Απόστολος.

Ξεχωριστά τιμητική ήταν η παρουσία και συμμετοχή των επίσημων προσκεκλημένων μας καθηγητών - συγγραφέων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου συνεργάστηκαν συνάδερφοι, φοιτητές και απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ενώ το αποτέλεσμα της συνολικής αυτής προσπάθειας γίνεται φανερό στο παρόν ηλεκτρονικό τεύχος.

Κατεβάστε εδώ: Επιμέλεια ηλεκτρονικού συλλογικού τόμου «Δημιουργική Γραφή»