βιογραφικό

έργο

κριτικές

σύμμικτα

επικοινωνία

  ενημερωτικό δελτίο
1/2007 (7 Ιουνίου 2007)

λειτουργία νέου δικτυακού τόπου

Σας ενημερώνουμε ότι στη διεύθυνση http://www.yannisziogas.com λειτουργεί ο δικτυακός τόπος του Γιάννη Ζιώγα. Οι σελίδες του καταγράφουν την πορεία του καλλιτέχνη από το 1984 μέχρι σήμερα. Περιέχουν υλικό από τις εκθέσεις του (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα), το θεωρητικό και το διδακτικό του έργο.

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Ζιώγας γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στον Ευρωπό Αριδαίας και στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Καλές Τέχνες στις Ηνωμένες Πολιτείες (MFA, School of Visual Arts, 1991, Νέα Υόρκη). Έχει πραγματοποιήσει δεκαέξι ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Ισπανία.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία Ο βυζαντινός Μάλεβιτς (2000), Ο Ταρκόφσκι στη Χαλκίδα (2007) ενώ υπό δημοσίευση είναι ο συλλογικός τόμος Όψεις Λογοκρισίας (Νεφέλη). Από το 2006 διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα).
περισσότερα...


έκδοση Ο Ταρκόφσκι στη Χαλκίδα
περιεχόμενα...

Σας ενημερώνπυμε επίσης ότι εκδόθηκε το βιβλίο του εικαστικού Γιάννη Ζιώγα Ο Ταρκόφσκι στη Χαλκίδα (Εκδόσεις Αιγόκερως). Το βιβλίο καταγράφει τη συνάντηση του εικαστικού καλλιτέχνη με το σκηνοθέτη Ταρκόφσκι στον κόσμο των ιδεών και των εικόνων. Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου:

Γιατί ο Ταρκόφσκι; Επειδή ο Ταρκόφσκι επιτρέπει σε κάποιον να σκεφτεί για την εικόνα και αυτά τα οποία η εικόνα μπορεί να διεκπεραιώσει και, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της εικόνας στις εικαστικές τέχνες τα τελευταία χρόνια, μια προσέγγιση του έργου του Ταρκόφσκι μπορεί να αποδειχτεί πολλαπλά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη. Επιπλέον επειδή υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ισχυρίζονται ότι το «εδώ» έχει τη σημασία του, γι' αυτό και η συνάντηση με κόσμους όπως του Ταρκόφσκι, όπου το «εδώ» είναι παρόν, δεν μπορεί παρά να είναι αέναη και διαρκής.
περισσότερα...


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο, στείλτε στείλτε μήνυμα
με τη λέξη 'unsubscribe'
στο Θέμα στη διεύθυνση: info-ziogas-request[at]yannisziogas[dot]com